AMOS
مخفف عبارات Analysis of moment structures مي باشد. Amos را می توان یکی از نرم افزارهای آماری دانست که به طور خاص برای مدل سازی معادله ساختاری در تحلیل های آماری طراحی شده است. این نرم افزار(AMOS) ( تحلیل ساختارهای لحظه ای)، مدل های معادلات ساختاری (SEM) را با ترسیم نمودار مسیر یا برنامه نویسی یک زبان دستوری تجزیه و تحلیل می کند. این مدلها با نامهای LISREL، تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل ساختارهای کوواریانس، تحلیل مسیر یا مدلسازی علی نیز شناخته میشوند.
به طوری که مدل سازی معادله ساختاری را به شیوه ای ترسیمی ارائه می دهد، به نحوی که می توان به سرعت مدل ها را تعریف کرد، محاسبات را انجام داد و در صورت نیاز آن ها را به سادگی اصلاح کرد همچنین با کمک آن میتوان مدلهای پیچیده را تحلیل کرد و نتایج را به صورت گرافیکی و آماری نمایش داد. به عنوان مثال میتوان به تحلیل مسیر، تحلیل رابطه علت و معلولی و تحلیل مدل فاکتوری اشاره کرد.
ویژگی های کلیدی نرم افزارAMOS
- ادغام با SPSS
- ساختمان ویژوال مدل
- قابلیتهای تجزیه و تحلیل پیشرفته
روش های محاسباتی در AMOS
حداکثر احتمال (ML):
این رایج ترین روش تحليل آماری مورد استفاده در SEM برای تخمین پارامترهای مدل است. نرمال بودن چند متغیره را فرض می کند و نتایج قوی را تحت طیف وسیعی از شرایط ارائه می دهد.
حداقل مربعات بدون وزن (ULS):
ایده آل برای موقعیت هایی که مفروضات نرمال بودن نقض می شوند، ULS یک روش تخمین ناپارامتریک است که بر مفروضات توزیعی متکی نیست.
حداقل مربعات تعمیم یافته (GLS):
اصلاح روش ULS، GLS برای ناهمبستگی بالقوه و همبستگی خودکار در داده ها تنظیم می کند و تخمین های پارامتر کارآمدتر و بی طرفانه را ارائه می دهد.
حداقل مربعات بدون مقیاس:
این روش برای پردازش داده های ترتیبی و طبقه بندی شده طراحی شده است، این روش مقیاس بندی فاصله ای را فرض نمی کند و آن را برای انواع مختلف ورودی داده ها همه کاره می کند.
معیار بدون توزیع مجانبی (ADF) براون:
این روش امکان تخمین SEM را بدون فرض توزیع نرمال فراهم می کند و آن را برای داده هایی که به طور قابل توجهی از نرمال بودن منحرف می شوند، مناسب می کند.